top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıInvesThinker

Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlik


Enerji Verimliliği basitçe, daha azıyla daha fazla yapmaktır. Amaç, daha az enerji kullanarak aynı görevleri ve işlevleri, verimli bir şekilde gerçekleştirmektir.


Enerji verimliliğini artırmak, yenilenebilir kaynaklara geçerken güç talebini azaltmak için önemli bir kısa vadeli önlemdir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım süreçleri küresel çapta devam ederken, talebin arzı aşmasını önlemek için önemli bir uzun vadeli önlemdir. COVID-19'dan sonra daha yeşil ve daha kırılmaz ekonomilerimizi yeniden inşa etmemize yardımcı olabilir. IEA'ya göre, enerji verimliliği istihdam yaratmak için de büyük bir fırsat. Ve elbette temiz ve verimli enerji sağlamak; yoksulluğu ve hava kirliliğini azaltacak, eğitim ve geçim kaynaklarına yardımcı olacak ve daha birçok sosyal fayda sağlayacaktır.


Enerji verimliliğin odak alanları şunları içerir:

  • Çevre planlama ve düzenlemesi

  • Bina yalıtımı (temel, duvarlar ve çatı)

  • Mekanik (HVAC&R, su ısıtma, pompalar)

  • Elektrik (motorlar, trafo vb.)

  • Aydınlatma ve Aydınlatma Kontrolleri


Sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için enerji verimliliği yatırımlarının nasıl katkısı olabilir? Çevresel ve ekonomik açıdan inceleyelim.


Çevresel Sürdürülebilirlik, bugünün ihtiyaçlarını, gelecek nesillerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılamak olarak tanımlanmıştır. Günlük uygulamada, çevresel sürdürülebilirliği dikkate almak için birçok fırsat mevcut.


Tesis Yönetimi, lavabo armatürlerine düşük basınçlı tuvaletler ve havalandırıcılar gibi su tasarrufu sağlayan cihazların kurulmasını; aydınlatma, ısıtma ve soğutmada enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak; bakım ve yenileme uygulamalarında yeşil bina tekniklerinin kullanılması.


Peyzaj, suyu korumak için bina ve zemin peyzajını azaltmayı veya ortadan kaldırmayı; sadece gerektiğinde kullanılacak sulama sistemlerinin izlenmesi; yağmur suyu yönetimi maliyetlerini azaltırken sulama amaçlı su tutma havzalarını kullanmak.


İmalat, çeşitli süreçlerde enerji ve su verimliliği ölçüm sistemlerinin ve kirlilik önleme uygulamalarının uygulanmasını içerebilir; yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir ambalajlar kullanarak.


Ekonomik Sürdürülebilirlik, mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanmayı mümkün kılan çeşitli stratejileri belirlemek için kullanılan bir terimdir. Buradaki amaç, hem verimli hem de sorumlu olan ve uzun vadeli faydalar sağlaması muhtemel olan bu kaynakların kullanımını teşvik etmektir. Sürdürülebilirlikteki ilerlemeler genellikle çevresel konulara o kadar odaklanmış görünüyor ki, ekonomik canlılığı korumanın önemine yeterince dikkat çekilmiyor. Enerji verimliliği yatırımları ile kaynaklar daha verimli kullanılabilir ve yüksek miktarlarda tasarruflar elde edilebilir. Mevcutu korumak için enerji verimliliği yatırımları, ekonomik sürdürülebilirlik yolunda önemli bir noktada.


InvesThinker, sürdürülebilirlik hedeflerinize ulaşmanız için gereken enerji verimliliği yatırımlarınızı yönetir. Yatırımların;

  • SKA ve ESG analizi

  • Finansman çözümü

  • Denetim

gibi tüm sürecin yönetimini gerçekleştirir. Detaylar için #hareketegeç!

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page